Marketing & fondsenwerving

Online Taster Event over ‘donor mapping’ als voorproefje op IFC

Jaarlijks komen meer dan 1.000 fondsenwervers uit 60 landen over de hele wereld naar Noordwijk voor het International Fundraising Congress (IFC). In aanloop naar het congres 18 t/m 21 oktober organiseerden wij op 8 september in samenwerking met IFC speciaal voor onze leden een online ‘Taster event’ over ‘donor mapping’.
Tijdens deze praktische (Engelstalige) online sessie liet Michael Johnston (oprichter van fundraising consultancy & agency hjc) zien hoe goede doelen ‘journey mapping’ kunnen gebruiken en wat dit je als organisatie oplevert. Een ‘Donor journey map’ is een visuele weergave van alle ervaringen en impressies die donateurs met jouw organisatie hebben. Journey mapping is het proces van het samen in kaart brengen van de huidige journey die jouw donateurs maken, met het doel die waar mogelijk te verbeteren door de behoeften van de donateur centraal te stellen. Dit zorgt voor een hogere betrokkenheid van donateurs.
Michael Johnston deelde zijn ervaringen aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden, bijvoorbeeld van Greenpeace International. Uit de voorbeelden blijkt dat het samen op een gestructureerde wijze werken aan een donateurgerichte journey niet alleen grote invloed heeft op marketing en fondsenwerving, maar dat dit ook de synergie tussen verschillende teams in een organisatie bevordert.
Tijdens het Taster event werd ook vooruitgekeken naar IFC 2022, dat plaats vindt van 18 t/m 21 oktober. Het thema dit jaar is ‘Shaping the Future Together’ met wederom inspirerende sprekers voor workshops, presentaties en interactieve gesprekken.
Sinds 2019 werken IFC en Goede Doelen Nederland samen. Als lid van Goede Doelen Nederland ontvang je daarom £75 korting. Je leest er hier meer over.
Heb je het Taster event gemist? Je kunt hier de opname terugzien.

Laatste ledenberichten

Governance academy logo
IPB-korting op opleidingen van Governance Academy
Detron Oaktree logo 600x300
Nieuwe inkoopsamenwerking: zakelijke mobiele telefonie via Detron en Oaktree Group
Inkoop
Gekleurde handjes
Nieuwe ledentarieven voor de inzet van trainees via High Select
Inkoop