Marketing & fondsenwerving

Programma-aanbod marketing en fondsenwerving in februari

In februari staat er weer een breed palet aan kennissessies en trainingen over marketing en fondsenwerving op het programma van de Academie. Lees hieronder meer over aankomende activiteiten en klik op de titel voor meer informatie en om je aan te melden. 2 februari | Webinar - Mijn eenmalige gift, het alternatief voor de Acceptgiro Het zal je niet ontgaan zijn dat op 1 juni 2023 de Acceptgiro verdwijnt.

In februari staat er weer een breed palet aan kennissessies en trainingen over marketing en fondsenwerving op het programma van de Academie.
Lees hieronder meer over aankomende activiteiten en klik op de titel voor meer informatie en om je aan te melden.

2 februari | Webinar - Mijn eenmalige gift, het alternatief voor de Acceptgiro
Het zal je niet ontgaan zijn dat op 1 juni 2023 de Acceptgiro verdwijnt. Maar er is een alternatief: Mijn eenmalige gift. Het afgelopen jaar hebben wij in eerdere sessies al volop aandacht besteed aan dit onderwerp. Maar omdat niet alle leden hierbij aanwezig konden zijn, zullen we de informatie in dit webinar herhalen. Als je nog niet op de hoogte bent van het alternatief Mijn eenmalige gift, zorg dan dat je hierbij aanwezig bent. Hoe meer goede doelen gebruik maken van Mijn eenmalige gift, hoe groter de herkenbaarheid voor de donateur.

15 februari | Bijeenkomst Fondsenwerving Zakelijke Markt: Hoe kom ik aan tafel bij bedrijven?
Ook dit jaar bieden we in samenwerking met De Rake Zaak een serie van drie speciaal ontwikkelde interactieve workshops over ‘Fondsenwerving Zakelijke Markt’ aan. Dit is de eerste workshop uit de serie en is gericht op het acquisitietraject. Hoe kom je aan tafel bij een bedrijf? Een goede voorbereiding en het gebruik van een paar handige tools helpen je om efficiënt en effectief bedrijven te benaderen. Ook ga je oefenen met het Business Model Canvas om de vraag vanuit het bedrijf en het aanbod van jouw organisatie optimaal op elkaar af te stemmen. Klik op de titel voor meer informatie over het programma, de kosten en aanmelden.

16 februari | Training Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
Privacywetgeving speelt een belangrijke rol in de praktijk van goede doelen. En vooral bij de werving en benadering van donateurs, zakelijke relaties en andere doelgroepen. Het is dan ook van belang je goed bewust te zijn van de, deels nieuwe, verplichtingen van je organisatie en van de rechten van degenen wiens persoonsgegevens je ontvangt en verwerkt. In deze 2-uur durende online training worden de belangrijkste verplichtingen uit de AVG en Telecommunicatiewet besproken. Aan de hand van de door deelnemers ingebrachte praktijkvoorbeelden bespreekt trainer Marianne Mathlener de theorie uit de AVG en leer je deze toepassen binnen je eigen organisatie. De kosten van de training zijn 110 euro per deelnemer.

20 februari | Bijeenkomst over de Special van Geven in Nederland: Online werven (crowdfunding en online collectebus)
In december is de Special over Online werven door de VU gepubliceerd. De special is een verkenning naar de online werving door goede doelen, culturele instellingen en universiteiten. De focus ligt op de online collectebus en crowdfunding, waarbij de meeste aandacht uitgaat naar crowdfunding. Op 20 februari organiseren we in samenwerking met de VU een bijeenkomst over de resultaten van het onderzoek. Meld je alvast aan, meer informatie over het programma volgt binnenkort.

Bekijk alle marketing en fondsenwerving activiteiten van de Academie hier.

Laatste ledenberichten

Tweedekamer
Consumentenagenda van de minister van EZK
Communities 2
Maak gebruik van onze communities
Kantoor
Op zoek naar nieuwe huurruimte?