Marketing & fondsenwerving Innovatie

Update over Bundle: een initiatief van zes goede doelen

Graag informeren wij je over de stand van zaken van Bundle. Bundle is een samenwerkingsverband van zes goede doelen die de krachten hebben gebundeld om de jonge donateur te binden. Vorig jaar vertelden Pascal Lansink-Bastemeijer (KWF) en Denise Boon (Het Rode Kruis) in een kennissessie voor leden van Goede Doelen Nederland over dit nieuwe initiatief. Afgelopen jaar is er hard aan gewerkt. Waar staat Bundle nu?

Wat is Bundle?
Bundle is een plek waar jongeren zich kunnen oriënteren op het werk van goede doelen, om vervolgens te doneren aan één of meer goede doelen of thema’s tegelijkertijd. Uit onderzoek van Bundle bleek namelijk dat jongeren vooral daar behoefte aan hebben.

Pilot in samenwerking met ING
Zo is eind 2021 in samenwerking met ING een eerste pilot gestart waarbij in de ING bankieren omgeving klanten gemakkelijk konden doneren aan de zes deelnemende goede doelen. Klanten waardeerden het initiatief en voor de deelnemende goede doelen had dit een positief effect op zichtbaarheid en donaties.

Ambities 2023
Om verder te kunnen groeien, willen de initiatiefnemers van Bundle in 2023 graag het aantal deelnemende goede doelen verder uitbreiden. Ook wil Bundle in 2023 met meer bedrijven een samenwerking aangaan en op zoveel mogelijk plekken zichtbaar en relevant zijn. Dat betekent dat Bundle ook op andere plekken dan de ING omgeving zichtbaar zal zijn (denk aan supermarkten, telecomaanbieders, streamingdiensten en serviceaanbieders). Ook wordt de technologie zo ontwikkeld dat het voor een bedrijf eenvoudig is met Bundle te kunnen samenwerken.

Inmiddels verkent Bundle de mogelijkheden om samen te werken met de startup GiftShift. Zij delen dezelfde visie en zijn net zo bevlogen als de huidige leden van Bundle. GiftShift zal Bundle verder moeten laten groeien als concept, als platform zodat nog meer goede doelen en bedrijven willen aansluiten bij Bundle.

Wil je in contact met Bundle/GiftShift treden? Stuur dan een e-mail naar Pascal Lansink-Bastemeijer (lead Bundle): plansink@kwf.nl.

*Bundle is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, Het Nederlandse Rode Kruis, Artsen Zonder Grenzen, Oxfam Novib, Greenpeace en Vogelbescherming Nederland.

Laatste ledenberichten

Governance academy logo
IPB-korting op opleidingen van Governance Academy
Detron Oaktree logo 600x300
Nieuwe inkoopsamenwerking: zakelijke mobiele telefonie via Detron en Oaktree Group
Inkoop
Gekleurde handjes
Nieuwe ledentarieven voor de inzet van trainees via High Select
Inkoop