Bedrijfsvoering & financiën

Veel belangstelling voor training financials

Schrijvenop glas unsplash

Wij bieden trainingen voor financials om hen te voorzien van actuele kennis over compliance, financieel beheer en financiële verslaggeving. De training voorziet duidelijk in een behoefte. Daarom organiseren wij nog minstens één extra training.

Om leden te voorzien van actuele kennis over compliance, financieel beheer en financiële verslaggeving bieden wij vanaf december 2023 een op maat gemaakte training voor financials aan. De training is ontwikkeld door de experts van accountantskantoor Mazars. Het blijkt dat de training goed aansluit bij de behoefte. We organiseerden daarom inmiddels vier trainingen in twee maanden en er ligt nog een vijfde training in het verschiet. Al bijna 100 financials hebben de training inmiddels gevolgd.

In de dynamische wereld van goede doelen zijn transparantie, verantwoording en financiële integriteit van essentieel belang voor het samenlevingsvertrouwen. Goede en eenduidige financiële verslaglegging leidt tot meer financiële transparantie. Als brancheorganisatie proberen wij onze leden zo goed mogelijk te ondersteunen bij het navigeren door de steeds complexere regelgeving en uitdagingen op dit punt.

In de training leer je alles over verslaggevingsvoorschriften, de voorwaarden uit de Erkenningsregeling, de handreikingen van Goede Doelen Nederland en de samenhang tussen deze regelingen. Daarnaast leer je hoe je baten uit nalatenschappen correct verwerkt, hoe je reserves en fondsen correct rapporteert, en hoe je toezeggingen verwerkt in de jaarrekening. Ook krijg je inzicht in de belangrijkste aandachtspunten t.a.v. het bestuursverslag. De training is niet alleen geschikt voor financials die nieuw zijn in de sector, maar ook voor ervaren medewerkers die hun bestaande kennis willen actualiseren of verstevigen.

Mariëlle van Dijk, partner bij Mazars, over de training:
‘’Na het aankondigen van de eerste training is Goede Doelen Nederland overspoeld met aanmeldingen waardoor we al vier trainingen hebben kunnen organiseren. We vinden het heel leuk om op deze manier onze kennis te delen en fijn dat alle deelnemers actief meedoen! Een vijfde training staat alweer gepland op 15 februari aanstaande.”

Vanwege de grote belangstelling organiseren we na 15 februari nog minstens één extra training. Uitnodiging met aanmeldmogelijkheid volgt!

Stel je vraag via onze Helpdesk
Heb je een specifieke vraag over financiële verslaggeving? Stel je vraag dan aan onze deskundige Dion Plouvier, Mazars via de Helpdesk. Als accountant heeft hij veel ervaring met onder andere goede doelen en culturele instellingen.

Bekijk ook: Mazars Accountants & Adviseurs

Laatste ledenberichten

Agenda kalenderpunaise 740x320
Academie aanbod marketing en fondsenwerving september, oktober en november 2024
Marketing & fondsenwerving
Afscheid Jan van Berkel 27 juni
Afscheid van Jan van Berkel, voorzitter raad van toezicht Goede Doelen Nederland
Account GDN
Heb jij je account op onze website al persoonlijk gemaakt?