Samenwerking en partners

Op het gebied van schenken en nalaten werken wij samen met een aantal koepelorganisaties van notarissen en andere partners. Daar komen afspraken, standaarden en tools uit voort waardoor het publiek beter voorgelicht of geïnformeerd wordt over handige websites. Ook de afwikkeling van een testament met een goed doel erin kan hierdoor soepeler verlopen. Wij werken met de volgende partijen samen:

Netwerk Notarissen

Dit zijn ruim 150 kantoren waar circa 600 notarissen werkzaam zijn. Uit de samenwerking met hen is het 'Draaiboek afwikkeling nalatenschap met goed doel' voortgekomen en de 'Indicatoren mogelijk financieel misbruik bij nalatenschap'.

Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN)

Met de EPN zijn de 'Richtlijnen voor de afwikkeling van testamenten waarin een goed doel als erfgenaam of legataris is aangewezen’ opgesteld.

Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB)

Met de KNB overleggen wij regelmatig over actuele ontwikkelingen.

NuTestament.nl

Via NuTestament.nl kunnen mensen eenvoudig en voordelig zelf online een testament opstellen. Zie de link hieronder. Heb je interesse neem dan vrijblijvend contact op met Koen Schenau en ontvang - ook vrijblijvend - een informatiepakket.

TestamentTest

TestamentTest biedt een test die uitwijst of een testament nodig of nog up-to-date is. De website geeft ook algemene informatie over schenken en nalaten aan goede doelen.

Seneca

Seneca biedt een formulier waarmee je online een overeenkomst voor een periodieke schenking kan sluiten én ondertekenen. Dat biedt gemak, overzicht en financieel voordeel.