Drie nieuwe directeuren

We verwelkomen drie nieuwe directeuren. We stellen ze graag aan je voor!

Melchior Bussink per 1 januari directeur Amsterdams Universiteitsfonds
Per 1 januari 2023 start Melchior Bussink als directeur van het Amsterdams Universiteitsfonds. Melchior is nu bij het Rijksmuseum leidinggevende van het team Fondsen & Stichtingen binnen de afdeling Development. Daar is hij verantwoordelijk voor onder meer fondsenwerving, relatiebeheer en samenwerking met (inter)nationale publieke en private fondsen. Daarnaast is Melchior bestuurslid van de stichting Mensen Maken Amsterdam. In voorgaande jaren werkte Melchior onder meer voor DutchCulture, campagnebureau BKB, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en op de Nederlandse ambassade in Beijing, China.

Melchior Bussink: 'Ik kijk er enorm naar uit om samen met teamleden en besturen van het Universiteitsfonds, Alumnirelaties en de faculteiten de verbinding met onze alumni te versterken en de maatschappelijke impact van het fonds te vergroten. Wat het fonds zo bijzonder maakt is dat het studenten, promovendi en onderzoekers van de UvA nét dat extra steuntje kan geven dat nodig is om hun academische dromen waar te maken. Juist in tijden waarin de wetenschap onder druk staat, hoop ik de komende jaren alumni, partners en iedereen die kwaliteitsonderwijs en onafhankelijk onderzoek een warm hart toedraagt, te kunnen verbinden aan de UvA.'


M. Bussink

Julie Verhaar per 1 januari directeur Terre des Hommes
Per 1 januari 2023 start Julie Verhaar als directeur van Terre des Hommes. Zij werkte jarenlang in diverse functies in de INGO-sector bij organisaties als UNICEF en het Nederlandse Rode Kruis, op het gebied van humanitaire hulp, ontwikkelingssamenwerking en mensenrechten. Recent werkte zij als waarnemend secretaris-generaal van Amnesty International en gaf zij strategisch leiding aan deze wereldwijde organisatie. Verhaar stuurde regionale kantoren en diverse afdelingen aan van het internationale secretariaat op het gebied van onderzoek en strategieontwikkeling, marketing, communicatie, fondsenwerving en partnerships.

Verhaar: “Ik heb enorm veel zin om bij te dragen aan de missie van Terre des Hommes Nederland; het voorkomen en bestrijden van uitbuiting van kinderen en kinderen zélf een stem geven. De urgentie is hoog. Overal ter wereld worden kinderen uitgebuit. Terre des Hommes zet in op langetermijnverandering samen met de lokale gemeenschappen. Ieder kind heeft recht op een toekomst waarin het zich veilig kan ontwikkelen. Daar maak ik mij graag hard voor.”

Jan-Matthijs van Eendenburg sinds 1 november directeur Metakids
Metakids heeft sinds 1 november een nieuwe directeur; Jan-Matthijs van Eendenburg. Al op jonge leeftijd kreeg Jan-Matthijs te maken met verlies van dierbaren, waardoor hij al lang de wens heeft om actief te worden voor een goed doel in het medische veld. Toen er enige tijd terug in zijn eigen vriendenkring twee kinderen overleden aan een metabole ziekte, vielen de puzzelstukjes in elkaar. Het werd tijd om zijn ervaring en kennis als ondernemer op een daadkrachtige manier in te gaan zetten voor Metakids.

Jan Matthijs: ‘Als verbinder geloof ik in de kracht van samenwerken. Alleen met elkaar kunnen we bijvoorbeeld onderzoeken versnellen en zorgen voor innovaties binnen het metabole veld. Ik kijk ernaar uit de samenwerkingen binnen het metabole veld nog sterker te maken.’

Benieuwd naar het interview met Jan-Matthijs? Lees dat hier op de site van Metakids.

Laatste nieuws

Tweedekamer
Twee belangrijke amendementen aangenomen voor behoud klantrelatie van goede doelen en loterijen
Logoreddeafgiftenaftrek
Petitie ‘Red de giftenaftrek, geef om de samenleving’
24 Actie BTW
Gezamenlijke actie 'Je belast er heel Nederland mee'