Drie nieuwe directeuren: we stellen ze graag aan je voor

Veel succes 580x386

In de afgelopen periode zijn weer drie nieuwe directeuren gestart bij lid organisaties. We stellen ze graag aan je voor.

Patricia Kerckhoff per 1 december tweede directeur-bestuurder Alzheimer Nederland

Per 1 december start Patricia Kerckhoff als directeur-bestuurder bij Alzheimer Nederland. Ze vormt dan samen met Gerjoke Wilmink de directie. Patricia is sinds 2014 werkzaam bij Alzheimer Nederland als Hoofd Marketing, Fondsenwerving en Data Intelligence. Onder haar leiding heeft Alzheimer Nederland de afgelopen acht jaar een sterke omzet- en merkgroei doorgemaakt.
Patricia Kerckhoff: “Vanuit de drijfveer van vooruitgang wil ik in mijn nieuwe functie graag nog meer stappen kunnen zetten om een antwoord te kunnen geven aan een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie.”

Lesly Wolters is per 1 november directeur van Roparun.
Per 1 november is Lesly Wolters gestart als directeur van Roparun. Hiervoor was hij directeur bij een beheerorganisatie voor verschillende multifunctionele (sport)accommodaties op Goeree-Overflakkee. Lesly heeft in zijn loopbaan veel ervaring opgedaan in bestuursfuncties in de vrijetijdsector en sport. Hij verhuisde naar Frankrijk waar hij adjunct-directeur van een hotel was. Na zijn tijd in Frankrijk rolde hij per toeval de wereld van beheer en exploitatie van sportaccommodaties in. Na aan korte uitstap naar de evenementensector, kwam hij bij de gemeente Rotterdam terecht. Daar was hij verantwoordelijk voor het sportklimaat in de wijk Delfshaven.

Lesly Wolters: “Ik word enorm blij als heel veel mensen met elkaar actief bezig zijn. En dat is de Roparun natuurlijk op en top. Als je dan onderdeel bent van het organiseren, bedenken en uitvoeren ervan, samen met anderen, dan vind ik dat geweldig. Het is denk ik een heel mooi moment dat als alles tijdens het evenement samenkomt, jij zelf dan even twee stappen terug doet, kijkt wat er allemaal gebeurt en dat in relatie brengt met hetgeen waar we dit allemaal voor doen. Namelijk al die mooie, door Roparun gesteunde, doelen. Je ziet echt dat het voor iedereen een lifestyle is. Iedereen is er zo intensief mee bezig. Dat is voor mij echt typerend voor Roparun.”


Fotograaf Leander Varekamp

Martje van Nes sinds 1 september mede directeur PAX
Martje van Nes is per 1 september gestart als directeur bij PAX. Ze vormt samen met Miriam Struyk en Margreet van Doodewaard de directie. De afgelopen 6 jaar was Martje werkzaam bij Artsen zonder Grenzen als Director Communications and Fundraising en als adjunct-directeur Nederland. De focus van Martjes werk ligt op het bijeen brengen en houden van de interne organisatie en ontwikkelingen in de buitenwereld om zo ook in de toekomst een effectief en daadkrachtige organisatie te kunnen zijn.

Martje van Nes: “De rode draad in mijn loopbaan is het soort organisaties waar ik gewerkt heb. Waarde gedreven met een duidelijke missie en een hoge mate van authenticiteit. Mijn overstap naar PAX vervult niet alleen een langgekoesterde wens, maar voelt ook als een logische volgende stap. Met de huidige conflicten in de wereld is PAX relevanter dan ooit. Ik voel een enorme urgentie om burgers geraakt door conflicten te helpen, samen met onze partnerorganisaties, mede-NGO’s, donateurs en overheden. Ik kijk ernaar uit om me bij PAX in te gaan zetten voor vredesopbouw, het versterken van democratische waarden en ondersteunen van mensen in conflictgebieden.”


Fotograaf Gabriela Hengeveld

Laatste nieuws

Belastngenvelop
De bezuiniging door het beperken van de giftenaftrek moet van tafel
Documenten
Hoofdlijnenakkoord raakt goede doelen
Plant n boom
Nieuw lid Goede Doelen Nederland