Drie nieuwe directeuren: we stellen ze graag voor

In de afgelopen periode zijn bij onze leden drie nieuwe directeuren enthousiast aan de slag gegaan. We stellen ze graag aan je voor.

Yvonne Keasberry per 17 mei de nieuwe directeur van Villa Pardoes
Sinds 17 mei 2021 is Yvonne Keasberry de nieuwe directeur van Villa Pardoes. De afgelopen 20 jaar heeft in haar loopbaan de belevingswereld, het welzijn en de ontwikkeling van kinderen altijd centraal gestaan. Binnen verschillende organisaties in de media- en edutainmentsector heeft zij zich gericht op de vraag hoe je écht het verschil kunt maken in een kinderleven. Dat is ook wat zij de komende jaren graag wil blijven doen; een onvergetelijke herinnering creëren voor zo veel mogelijk gezinnen met een ernstig ziek kind, die dat nodig hebben én verdienen.

Yvonne zegt hierover:‘Bij mijn eerste stappen over de drempel van Villa Pardoes voelde ik het meteen. Op deze bijzondere plek ontstaan onvergetelijke herinneringen. Sinds een paar maanden mag ik daar als directeur van Villa Pardoes een trots onderdeel van zijn. En dat is hartverwarmend, indrukwekkend, inspirerend en uitdagend. Een omgeving waar ik me echt op mijn plek voel’.

Robbert Bodegraven per 1 juni de nieuwe directeur van Humanistisch Verbond
Robbert Bodegraven is 1 juni gestart als nieuwe directeur van het Humanistisch Verbond. Tot voor kort was hij directeur van het Wetenschappelijk Bureau GroenLinks. Daarvoor was hij onder andere directeur beleidsbeïnvloeding en campagnes bij War Child. Het streven naar een rechtvaardige en menswaardige samenleving loopt als een rode draad door zijn leven en werk. Die betrokkenheid toont hij op verschillende manieren.

Robbert Bodegraven over zijn nieuwe uitdaging: 'Polarisatie, toenemende ongelijkheid en de ecologische crisis zijn de grote bedreigingen van nu voor een menswaardig leven. Ik denk dat het humanisme, en dus ook het Humanistisch Verbond, hierin een belangrijke stem kan zijn en aan oplossingen kan bijdragen. Die uitdaging ga ik graag samen met mijn nieuwe collega’s aan.'

Andy Palmen per 16 juli nieuwe directeur van Greenpeace
Andy Palmen is op 16 juli 2021 gestart als directeur bij Greenpeace en vormt samen met Anna Schoemakers de nieuwe directie. Andy werkt sinds 2015 bij Greenpeace waarvan de afgelopen maanden als interim-directeur. Daarvoor was hij onder meer afdelingshoofd en campagneleider. Eerder werkte hij in leidinggevende posities bij een ontwikkelingsorganisatie en bij Milieudefensie.

Andy Palmen: 'Toen ik bijna twintig jaar geleden onderdeel werd van de milieubeweging, stond ik als roepende in de woestijn met spandoeken bij Shell tankstations. Twintig jaar later is deze beweging volwassen geworden en krijgen we de grootste vervuilers op de knieën in de rechtbank. Ik wil met onze achterban en andere organisaties bouwen aan de grootste klimaat- en biodiversiteit-beweging die Nederland ooit heeft gekend. Een beweging die treuzelende politici en achterblijvende bedrijven weet aan te jagen.'


fotograaf: Marten van Dijl

Laatste nieuws

Belastngenvelop
De bezuiniging door het beperken van de giftenaftrek moet van tafel
Documenten
Hoofdlijnenakkoord raakt goede doelen
Plant n boom
Nieuw lid Goede Doelen Nederland