Goede doelen zetten zich volop in voor Oekraïne

Wij zijn, zoals zo velen, geschokt door de oorlog in Oekraïne. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die door deze oorlog wordt getroffen. Meer dan 3,5 miljoen Oekraïners zijn nu op de vlucht. Families zijn van elkaar gescheiden en voor de achterblijvers is de situatie onzeker en gevaarlijk. De Nederlandse goede doelen zetten zich volop in om vluchtelingen en achterblijvers in Oekraïne essentiële hulp te bieden bij het vinden van onderdak, voedsel, schoon drinkwater en medische zorg.

Zo zijn er grote inzamelingsacties van het Rode Kruis (giro5125), Stichting Vluchteling (giro999) en de Samenwerkende Hulporganisaties (giro555), maar ook veel kleinere individuele organisaties zetten acties op om hulp te bieden. Daarnaast hebben ook dierenhulporganisaties zoals de Dierenbescherming, DierenLot, IFAW en NFDO de handen ineen geslagen om hulp te bieden aan dieren. Deze organisaties hebben een gezamenlijk meldpunt opgezet om de hulp aan dieren uit het oorlogsgebied te coördineren.

Het ingezamelde geld is bedoeld om zoveel mogelijk mensen en dieren in nood te helpen in Oekraïne, in de omringende landen of in Nederland. De situatie in de Oekraïne laat niemand onberoerd. Goede doelen staan voor een wereld die eerlijk en rechtvaardig is, waar mensen met respect worden behandeld en in vrede kunnen leven. Veel mensen hebben vragen, willen helpen en steun geven.

Kijk hier wat goede doelen allemaal doen voor Oekraïne.

Laatste nieuws

De buurt
Stichting De Buurt nieuw lid bij Goede Doelen Nederland
Beeld adviesrapport Advies behoud giftenaftrek
Adviesrapport behoud giftenaftrek: reactie op aangekondigde bezuiniging op de giftenaftrek en op het SEO onderzoek ‘Geven en nemen’
Ingridvanengelshoven
Ingrid van Engelshoven nieuwe voorzitter van raad van toezicht Goede Doelen Nederland