Socutera bestaat dit jaar 60 jaar!

Socutera60 jaar

Socutera bestaat dit jaar 60 jaar! In 1964 begon Stichting Socutera met het uitzenden van goededoelenspots op de Nederlandse televisie. De legendarische marathon tv-uitzending ‘Open het Dorp’ met Mies Bouwman in 1962, was aanleiding voor het ontstaan van Socutera. Na deze uitzending werd duidelijk hoe belangrijk de televisie was als massamedium, ook als het gaat om het werven van donateurs. In 2008 is Stichting Socutera opgegaan in Stichting Diensten voor Goede Doelen en sindsdien is Socutera een van onze diensten.

Socutera
Socutera staat voor SOciale en CUlturele TElevisie en RAdio en werd destijds opgericht door een aantal fondsenwervende organisaties. De eerste uitzending vond plaats in oktober 1964: een voorlichtingsfilm van 15 minuten, gemaakt in opdracht van de Stichting Nederlandse Federatie van Vrouwelijke Vrijwillige Hulpverlening, met medewerking van de Hilversumse brandweer. In de uitzending, gericht op de huisvrouw, werd aandacht besteed aan brandveiligheid in de woning.

Sindsdien zijn door Socutera vele goededoelenspots uitgezonden en bereik je nu met een Socutera uitzendweek bij NPO 1, 2 en 3 gemiddeld 1,4 miljoen kijkers. De spotjes zijn ook te vinden op het YouTube kanaal van Socutera

Jubileumfeest
De voorbereidingen voor het 60-jarig jubileum zijn in volle gang. Binnenkort meer hierover. Lees meer over de geschiedenis van Socutera.

Laatste nieuws

De buurt
Stichting De Buurt nieuw lid bij Goede Doelen Nederland
Beeld adviesrapport Advies behoud giftenaftrek
Adviesrapport behoud giftenaftrek: reactie op aangekondigde bezuiniging op de giftenaftrek en op het SEO onderzoek ‘Geven en nemen’
Ingridvanengelshoven
Ingrid van Engelshoven nieuwe voorzitter van raad van toezicht Goede Doelen Nederland