Wat maakt goede doelen onmisbaar voor onze samenleving

In gesprek over de waarde van goede doelen voor onze samenleving

Op 21 maart presenteren wij onze publicatie ‘Wat maakt goede doelen onmisbaar voor onze samenleving’ in het Haagse perscentrum Nieuwspoort en overhandigen het eerste exemplaar aan de politiek. Na de presentatie volgt onder leiding van Frenk van der Linden een paneldiscussie met Suzanne Kröger (GroenLinks-PvdA), Henk Vermeer (BBB), Nicolien van Vroonhoven (NSC), Wendy van Eijk-Nagel (VVD), Eduard Nazarski (mensenrechten, voorheen onder andere Amnesty International, Vluchtelingenwerk Nederland) en Marianne de Visser (medisch advies, voorheen onder andere Amsterdam UMC, Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid) over de diverse aspecten van de publicatie.

De publicatie belicht zes belangrijke functies van goede doelen. Goede doelen bieden niet alleen hulp en oplossingen, maar zijn ook aanjagers van verandering, hebben innovatieve kracht en agenderen zorgen van burgers bij overheid, politiek en de samenleving. Maar bovenal versterken zij het samenbindend vermogen in onze samenleving. Tijdens het symposium lichten we toe hoe dit in de praktijk werkt en gaan we met de politiek in gesprek over deze essentiële functies voor onze democratische samenleving.

Omdat goede doelen van onmisbare waarde zijn voor onze samenleving zullen we ook tijdens dit symposium pleiten voor het bieden van de nodige beleidsruimte voor onze sector.

Wij kijken uit naar een inspirerend symposium.

Laatste nieuws

Euros geld briefjes 740x320
Onderscheid in risiconiveau stichtingen in derde National Risk Assessment
Tweedekamer
De evaluatie van de giftenaftrek afgerond
Stichting reclame code
Nieuwe Consumenten Adviesraad bij Stichting Reclame Code