Resultaten onderzoek onder leden naar gebruik Acceptgiro

Uit onderzoek onder onze leden blijkt dat in 2020 ruim 30% van alle eenmalige giften betaald werd via de Acceptgiro. Dit percentage is sinds 2018 nagenoeg gelijk gebleven.

Goede Doelen Nederland heeft onder de leden onderzoek gedaan naar het gebruik van de Acceptgiro. In totaal hebben 95 leden informatie gegeven over het gebruik van de Acceptgiro.
Uit het onderzoek blijkt dat in 2020 ruim 30% van alle eenmalige giften betaald werd via de Acceptgiro (zowel fysiek ingestuurd als via een internetoverboeking met gebruikmaking van de Acceptgiro). Dit percentage is sinds 2018 nagenoeg gelijk gebleven.

In 2020 werden er door deze 95 leden in totaal 25,2 miljoen giftverzoeken met Acceptgiro verstuurd. Het totaalbedrag dat in 2020 door hen via de Acceptgiro is ontvangen is 48,7 miljoen euro.

De verhouding tussen een internetoverboeking via Acceptgiro en een fysiek ingestuurde Acceptgiro is 3 staat tot 5. Goede doelen zijn de laatste jaren ook bezig met alternatieven. In 2020 biedt 55,3% van de organisaties naast de Acceptgiro een alternatief. Het aantal giften dat is binnengekomen via een alternatieve betalingswijze is de laatste jaren sterk gegroeid. Dit aantal blijft echter nog ver achter bij het aantal betalingen via de Acceptgiro.

Deze informatie gebruiken we in de gesprekken met de Betaalvereniging, banken en politiek.

Meer informatie over de belangenbehartiging lees je hier.
Voor vragen over het onderzoek kun je contact opnemen met Nicole Mooij via mooij@goededoelennederland.nl.

Laatste ledenberichten

Agenda kalenderpunaise 740x320
Academie aanbod marketing en fondsenwerving september, oktober en november 2024
Marketing & fondsenwerving
Afscheid Jan van Berkel 27 juni
Afscheid van Jan van Berkel, voorzitter raad van toezicht Goede Doelen Nederland
Account GDN
Heb jij je account op onze website al persoonlijk gemaakt?