Marketing & fondsenwerving

Academie aanbod marketing en fondsenwerving september, oktober en november 2024

Agenda kalenderpunaise 740x320

In de weken na de zomer is er weer een mooi aanbod aan kennissessies, webinars en trainingen over marketing en fondsenwerving. Lees hieronder meer over de aankomende activiteiten en hoe je je kan aanmelden.

Bijeenkomst: Hoe donateurgericht is de fondsenwerving in Nederland 2024?
Dinsdag 3 september, 14.00 tot 16.00 uur

Deze zomer doet Dunck Loyalty voor de vijfde keer onderzoek naar donateurgerichte fondsenwerving van goede doelen. Zij brengen in kaart in hoeverre Nederlandse erkende goede doelen donateurgericht werken en actief bezig zijn om donateurs te binden en behouden.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Bijeenkomst: Presentatie Geven in Nederland
Dinsdag 10 september, 15.00 tot 17.00 uur

Deze middag presenteren de onderzoekers van het Centrum Filantropische Studies de belangrijkste resultaten van de publicatie Geven in Nederland 2024 aan onze leden. We duiken tijdens de bijeenkomst dieper in op de trends van geven en vrijwilligerswerk in Nederland, met een focus op huishoudens, fondsen, bedrijven en loterijen.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

AVG training
Woensdag 25 september, 09.30 tot 16.00 uur

De training is bestemd voor medewerkers van goede doelen die een verantwoordelijkheid hebben ten aanzien van de AVG of voor wie privacy deel uit maakt van het dagelijks werk. Je hebt al basiskennis over de AVG en je wilt je kennis nog meer vergroten en de toepassing ervan binnen jouw organisatie kunnen vergelijken met collega’s bij andere goede doelen.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Workshops Fondsenwerving Zakelijke Markt en workshop salestechnieken voor resultaatgerichte fondsenwerving
Vrijdag 27 september, vrijdag 18 oktober en vrijdag 22 november, van 09.30 tot 16.30 uur

Samen met Suzanne van Esser van De Rake Zaak, expert op het gebied van zakelijke partnerships, bieden wij na de zomer opnieuw drie speciaal ontwikkelde workshops aan. Twee over ‘Fondsenwerving Zakelijke Markt’, waarbij de eerste workshop zich richt op het acquisitietraject en waarin je leert hoe je bij bedrijven aan tafel komt. In de tweede workshop leer je hoe je vervolgens een duurzame, impactvolle samenwerking opbouwt. Ook geeft Suzanne een workshop specifiek over 'gesprekstechnieken voor resultaatgerichte fondsenwerving' waar je leert om structuur, inhoud en verdieping aan een fondsenwervend gesprek te geven.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Fondsenwervingscafé! De leukste netwerkborrel van de sector.
Dinsdag 1 oktober, 16.00 tot 18.00 uur, bij Davids (Hilversum Media Park)

Een netwerkbijeenkomst waar je in een ontspannen en informele sfeer bij kunt praten of kennis kunt maken met collega fondsenwervers en andere professionals uit de sector. Er is verder geen agenda of programma. De bijeenkomst is gratis toegankelijk (inclusief consumpties!) voor zowel leden, branchegenoten en niet-leden van Goede doelen Nederland.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Masterclass: De basics van een Programma Particuliere Fondsenwerving
Vrijdag 11 oktober & vrijdag 15 november, 13.00 tot 17.00 uur

Goede Doelen Nederland lanceerde in 2024 een reeks exclusieve Masterclasses Fondsenwerving voor medewerkers van leden. Ervaren fondsenwervers van organisaties zoals Amnesty International en Artsen zonder Grenzen delen praktijkgerichte kennis om zo bij te dragen aan kwalitatieve en deskundige fondsenwervers en hen te ondersteunen in hun vak, vooral voor degenen die nieuw zijn in de goede doelen sector en geconfronteerd worden met specifieke uitdagingen. In deze Masterclass onthullen we voor jou de geheimen van succesvolle particuliere fondsenwerving.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Training donateur centraal: creëren van betekenisvolle ervaringen voor het bouwen van duurzame relaties
Maandag 14 oktober, 09.00 tot 16.30 uur

Hoe zorg je voor meer tevreden en loyale donateurs die langer blijven, meer geven en positief praten over de geefbeleving en jouw organisatie en hoe bouw je consistent aan een duurzame relatie met jouw doelgroep? Tijdens deze eendaagse training van Gülsün Gün van Studio4Impact leer je hoe je donateurs centraal kunt stellen binnen je marketing- en fondsenwervingsstrategie en betrokken houdt bij je missie als goed doel.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Save the date: Het Kennisfestival in Amersfoort
Donderdag 7 november

Het Kennisfestival is terug! Op donderdagmiddag 7 november zal de tweede editie plaatsvinden in Eenhoorn Meeting Center in Amersfoort. Het Kennisfestival is een uniek evenement waar we als vereniging samenkomen om kennis en inspiratie te delen over het belangrijke werk van goede doelen. Er is wederom een breed programma van lezingen en kennissessies over actuele onderwerpen binnen de wereld van goed doen. Of je nu werkzaam bent bij een klein of een groot goed doel of ergens daartussenin, het Kennisfestival is gratis toegankelijk en exclusief voor al onze leden en aangesloten branchegenoten. Meer informatie over het programma en aanmelden volgt spoedig!

Laatste ledenberichten

Factsheet inkoop 2023 740x320
Jaaroverzicht: inkoopafspraken 2023
Inkoop
Afscheid Jan van Berkel 27 juni
Afscheid van Jan van Berkel, voorzitter raad van toezicht Goede Doelen Nederland
Account GDN
Heb jij je account op onze website al persoonlijk gemaakt?