Handreiking Integriteitssysteem geactualiseerd en nieuw stappenplan

Handreiking integriteitssysteem

De Handreiking Integriteitssysteem is vernieuwd. De handreiking is interactief, er is een stappenplan toegevoegd én er is een Engelse versie beschikbaar.

Onlangs is de Handreiking Integriteitssysteem vernieuwd. Er is onder andere een vierde soort schending toegevoegd en er wordt meer aandacht besteed aan de ‘doelgroep’ vrijwilligers. Ook is de handreiking nu interactief (binnen het document doorklikbaar). Er is zowel een Nederlandse als een Engelse versie beschikbaar èn er zijn printbare versies. De handreiking werd geactualiseerd in samenwerking met Governance & Integrity en een aantal goede doelen.

Nieuw stappenplan

Gloednieuw is het stappenplan dat direct aansluit bij de Handreiking Integriteitssysteem en werkt als een soort routekaart. Elke organisatie kan met deze praktische, interactieve tool aan de slag, ongeacht grootte en ontwikkelingsfase van het integriteitssysteem. Het helpt bij het zetten van praktische en structurele stappen op het gebied van integriteit. Het stappenplan werd ontwikkeld in samenwerking met Jelle Dorst, senior consultant bij KPMG.

Klik hier voor de geactualiseerde Handreiking Integriteitssysteem en het stappenplan

Webinar

Op 20 april vond een webinar plaats over de handreiking en het stappenplan, waarin Jelle Dorst liet zien hoe je met het stappenplan kunt werken. Daarnaast interviewde Albert Goutbeek, secretaris van de Raad van Toezicht van de Universiteit van Amsterdam, Nicole Bakker, directeur van de Hollandsche Molen, en Arjan van der Waal, lid Integrity Committee van Rutgers over hun integriteitsbeleid. Klik hier als je het webinar wilt terugkijken.

Laatste nieuws

De buurt
Stichting De Buurt nieuw lid bij Goede Doelen Nederland
Beeld adviesrapport Advies behoud giftenaftrek
Adviesrapport behoud giftenaftrek: reactie op aangekondigde bezuiniging op de giftenaftrek en op het SEO onderzoek ‘Geven en nemen’
Ingridvanengelshoven
Ingrid van Engelshoven nieuwe voorzitter van raad van toezicht Goede Doelen Nederland