Acceptgiro

Afbeelding acceptgiro

De Acceptgiro is per 1 juni 2023 verdwenen. De sector heeft gezamenlijk gewerkt aan de totstandkoming van een alternatief voor de Acceptgiro voor goede doelen: Mijn eenmalige gift.

Onderzoek onder leden naar gebruik Acceptgiro

Goede Doelen Nederland heeft onder de leden onderzoek gedaan naar het gebruik van de Acceptgiro. In totaal hebben 95 leden informatie gegeven over het gebruik van de Acceptgiro. Hieruit blijkt dat in 2020 ruim 30% van alle eenmalige giften betaald werd via de Acceptgiro (zowel fysiek ingestuurd als via een internetoverboeking met gebruikmaking van de Acceptgiro). Dit percentage is sinds 2018 nagenoeg gelijk gebleven. In 2020 werden er door deze 95 leden in totaal 25,2 miljoen giftverzoeken met Acceptgiro verstuurd. Het totaalbedrag dat in 2020 door hen via de Acceptgiro is ontvangen is 48,7 miljoen euro.

Mijn eenmalige gift: hét alternatief voor de Acceptgiro

Ruim 80 goede doelen hebben aan de totstandkoming van een alternatief voor de Acceptgiro meegewerkt via de projectgroep ‘Betaalmethoden voor direct mail’, een initiatief van Mailtraffic.

Goede doelen zijn sinds 1 april 2023 met de verspreiding van de Acceptgiro gestopt. Vanaf dat moment gebruiken zij Mijn eenmalige gift om een bijdrage voor hun werk te vragen. Lees hier meer informatie over Mijn eenmalige gift.