Plastic afval: bouwstenen voor de toekomst

UNICEF Nederland
UNICEF

Het plasticrecycling-programma 'Plastic afval: bouwstenen voor de toekomst' biedt hoop voor de toekomst van kinderen, jongeren en vrouwen in Ivoorkust.

Plastic afval: bouwstenen voor de toekomst
In Ivoorkust is sprake van een enorm afvalprobleem, met dagelijks meer dan 288.000 kilo plastic afval dat op stortplaatsen in arme gebieden belandt. Slechts een klein percentage van dit plastic wordt gerecycled, met name door jongeren en vrouwen, die daarmee te weinig verdienen. Ook zijn er veel uitdagingen op gebied van onderwijs.

Aan de hand van deze problemen heeft UNICEF een uniek en innovatief programma opgezet waarbij plastic afval wordt verzameld door vrouwen uit armere gemeenschappen, waarna het wordt gerecycled tot bouwstenen voor klaslokalen. Mede dankzij de steun van diverse Nederlandse donateurs, hebben wij sinds begin 2019 inmiddels 359 klaslokalen kunnen bouwen, waarmee zo’n 17.950 kinderen toegang kregen tot onderwijs en in totaal zo’n 3.200 ton plastic afval is gerecycled.

Door plastic te recyclen tot bouwstenen voor scholen bereiken we met dit project meerdere doelen: een schoner milieu, meer werkgelegenheid en eerlijk inkomen én meer onderwijskansen voor kinderen.

Laatste impactverhalen

Imc weekendschool
Jongeren krijgen de kans om hun talenten te ontwikkelen en mee te doen in de samenleving
Vluchtelingen Werk Nederland
Refugeehelp vergroot de veerkracht en integratie van Oekraïense vluchtelingen
Gehandicapte kind
Laat ieder kind, ook met een handicap, meedoen in de maatschappij!