Helpdesk voor HR

Als lid van Goede Doelen Nederland staan via de Helpdesk dagelijks drie experts op het gebied van HR voor je klaar om te helpen met een specialistische vraag. Daarmee heb je gratis deskundigheid binnen handbereik.

Je kunt vragen stellen op het gebied van arbeidsrecht en pensioen. De deskundigen geven anderhalf uur gratis advies. Onze ervaring is dat dit over het algemeen voldoende is voor het beantwoorden van je vraag.

Arbeidsrecht

De sectie Arbeidsrecht van advocatenkantoor Kennedy Van der Laan beschikt over expertise en ervaring op het gebied van arbeidsrecht in de breedste zin van het woord. Daarbij kan het gaan over het opstellen en beoordelen van arbeidscontracten en collectieve regelingen, medezeggenschap, governance issues, geheimhoudings- en concurrentiebedingen, ziekte en arbeidsongeschiktheid, reorganisatie en collectief ontslag, individueel ontslag, en overgang van onderneming. Daarnaast is in het team een mediator werkzaam.

Kennedy Van der Laan heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen tot een van haar doelstellingen gemaakt. De klantenkring is uiteenlopend en bestaat, naast ondernemingen, uit veel non-profitinstellingen en particulieren.

Vragen op het gebied van arbeidsrecht kan je stellen aan Joëlle Boulet of Marjolein Bouman van advocatenkantoor Kennedy Van der Laan. Zij zijn beiden als advocaat werkzaam bij de sectie Arbeidsrecht.

Pensioen

De deskundige voor pensioen is van bureau Bridge. Zij bieden onafhankelijke adviesdiensten op het gebied van pensioen. De klanten zijn merendeels middelgrote en grote bedrijven, instellingen, accountants en goededoelenorganisaties.

Pensioenen, de mogelijkheden en de relevante wetgeving, kunnen ingewikkeld zijn. De financiële impact is groot. Bridge stelt zich ten doel om de keuzes inzichtelijk te maken en haar klanten door de bomen het bos te laten zien: helder, transparant en begrijpelijk.

De kennis en ervaring van Bridge liggen met name op het vlak van:

  • keuzes maken over het type pensioenregeling;
  • contractverlengingen;
  • keuzes voor de uitvoerder;
  • communicatie met werknemers;
  • effectief beheer van pensioenregelingen.

Daan Vis van Bridge beantwoordt al je vragen op het gebied van pensioen.