Onderzoeken

Als brancheorganisatie laten wij regelmatig onderzoek uitvoeren.

Branche specifiek beloningsonderzoek

Sinds 2010 voert de Human Capital Group tweejaarlijks een branche specifiek beloningsonderzoek voor Goede Doelen Nederland uit. Organisaties die deelnemen krijgen kosteloos inzicht in de salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden van hun medewerkers ten opzichte van de Nederlandse beloningsmarkt en de eigen branche. Deelname is niet verplicht.

De beloningsonderzoeken vanaf 2019 zijn te vinden onder 'downloads' (achter de inlog). Eerdere onderzoeken zijn op te vragen via het secretariaat

Eerdere onderzoeken zijn op te vragen via het secretariaat.

Onderzoek salarisindexatie

Human Capital Group doet jaarlijks onderzoek naar de salarisindexatie onder de leden van Partos en Goede Doelen Nederland. In de even jaren als onderdeel van het beloningsonderzoek en in de oneven jaren als apart onderzoek.

In 2023 namen 96 organisaties aan het (apart uitgevoerde) onderzoek deel.

De rapporten met de resultaten van het onderzoek staan op deze pagina onder 'downloads' achter de inlog.

Beloningsonderzoek directeuren

Goede Doelen Nederland vindt dat de wijze waarop de beloningen van directeuren tot stand komt, transparant moet zijn. Sinds 2005 heeft Goede Doelen Nederland daarom een beloningsregeling voor directeuren en doet iedere twee jaar onderzoek naar de salarissen van directeuren van goede doelen.