Vermogensbeleid en beleggingen

Als goed doel kun je overtollig kasgeld op een bank- en/of spaarrekening zetten, maar het kan ook worden belegd in aandelen, (staats)obligaties en/of vastgoed. Heb je als lid hier vragen over dan kun je via de Helpdesk terecht bij Hermar Jansen. Hermar is werkzaam voor IBS Capital Allies (IBS).

Vermogensbeleid en beleggingen

Als goed doel kun je overtollig kasgeld op een bank- en/of spaarrekening zetten, maar het kan ook worden belegd in aandelen, (staats)obligaties en/of vastgoed. Welke wensen zijn er? En welke risico’s zijn wel of niet aanvaardbaar en voor welke termijn kan geld worden vastgezet dan wel belegd? In de Erkenningsregeling is opgenomen dat een organisatie bij haar bedrijfsvoering rekening houdt met de maatschappelijke gevolgen daarvan, zowel op sociaal, ecologisch als op economisch gebied.

Deskundige Hermar Jansen

Hermar werkt sinds 2001 nauw samen met verschillende charitatieve instellingen. Als vermogensbeheerder, bestuurder of adviseur staat hij, al dan niet op persoonlijke titel, op een breed terrein vermogensfondsen en fondsenwervende instellingen bij. Hermar is werkzaam voor IBS Capital Allies (IBS).

IBS is in 1987 opgericht. Met ruim 80 medewerkers is IBS uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke vermogensbeheerder van Nederland. IBS bedient instellingen (voornamelijk ANBI’s) en vermogende particulieren. Naast duurzaam vermogensbeheer richt IBS zich op fiduciair advies en niet-beursgenoteerde (impact)beleggingen. Goededoelenorganisaties worden bij IBS bediend door een team van 10 specialisten. Deze specialisten staan bestuurders en directieleden op een breed terrein bij in het verder professionaliseren van het vermogensbeheer.